Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Friss hírek, tájékoztatók

Mindenszentek Plébánia hírei

A Mindenszentek Plébánia hirdetése – Jubiláló Házasok köszöntése

Ebben az évben is szeretnénk köszönteni a jubiláló házaspárokat Június 9-én Pünkösd vasárnapján. Szeretettel hívjuk és várjuk a jubiláns párokat, akik ebben az esztendőben ünneplik az 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 51, 52, stb. … éves házassági évfordulójukat. A jubiláló házaspárok megáldására Június 9-én Pünkösd vasárnapján, a 9.00-kor kezdődő szentmise keretében kerül sor a Templomban.

Azok jelentkezését is várjuk, akik itt laknak Mindszenten, de nem ebben a templomban kötöttek házasságot, vagy itt kötöttek házasságot, de már nem laknak Mindszenten.

Akik szeretnének ezen az ünnepségen részt venni, azokat kérjük, hogy jelentkezzenek 2019. Június 8-ig!

„Akit párodul melléd rendelt az ég,
Becsüld meg, szorítsd meg kezét,
És ha minden álmod valósággá válik,
Akkor se feledd el, Légy hű mindhalálig!”�

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

Salamon László plébános

-------------------------------------------------------------------

A Püspök Atya 2019. február 21-én kelt döntése értelmében a mindszenti Plébánia gondoskodik majd Derekegyház és Mártély lelkipásztori ellátásáról. Ezért az esti szentmisék Mindszenten 18:00 órakor kezdődnek egységesen télen és nyáron is. A vasárnapi miserendben nincs változás.

Nagyböjt péntekjein a templomban keresztutat végzünk 17:15-től.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mindszenti Utazó Szűzanya szobra felújítás alatt.

B. Kovács Emőke restaurátor elvállalta ennek az értékes mindszenti szobornak a felújítását. Szeretnénk majd 2019-ben körmenetben vinni az Ősök Napi Búcsún. Szeretnénk kérni minden jó szándékú embernek a támogatását, hogy erejéhez mérten járuljon hozzá a felújítás költségéhez. Az adományokat a sekrestyében vagy a plébánián a Plébános Úrnak lehet átadni, vagy a Plébánia számlájára átutalni:

Mindenszentek Plébánia 11735108-20001979

Minden adományt hálásan köszönünk, amellyel megmenthetjük keresztény múltunknak ezt az igen kedves és értékes emlékét!

---------------------------------------------------------------------------------------------

ŐSÖK ÜNNEPE

A Mindenszentek Plébánia szeretettel meghívja önt és kedves családját 2018. július 1-én, vasárnap az ŐSÖK ÜNNEPÉ-re, a Plébánia és a Város FOGADALMI BÚCSÚJÁ-n 9.00-kor kezdődő szentmisére és az azt követő ünnepségre. A szentmisén zenei szolgálatot teljesít a Szegedi Fogadalmi Templom kórusa.

Ünnepi beszédet mond Farkas Sándor államtitkár, országgyűlési képviselő.
Az ünnepség után szeretettel hívjuk a Mindszenti Horgász Egyesület által főzött halászlé ebédre.

----------------------------------------------------------------

MINDENSZENTEK PLÉBÁNIA HÍREI

 

„Kedves Testvéreim, boldog újévet kívánok! Az újév olyan mértékben lesz jó, amennyiben mindannyian, Isten segítségével, azon leszünk, hogy napról napra jót tegyünk.”

 

Ezek voltak Ferenc pápa szavai az újév első napján, és én is szeretnék ehhez csatlakozni. És szeretném kife­jezni a hálámat és köszönetemet a mindszenti hívek és minden jó szándékú ember felé, akik az elmúlt évben segítségükkel, adományaikkal támogatták a mind­szenti plébániát és a templomot. Nagyon örülök, hogy a szentmiséken, ünnepi alkalmainkon egyre többen vesznek részt. Ez is a küldetésünk és célunk: az em­berek szívét Isten felé és szeretetben egymás felé for­dítani.

Csak egy példa az elmúlt hetekből: sokan meghallották felhívásunkat és az egész advent folyamán annyi szá­raz élelmiszert gyűjtöttünk össze, hogy 40 családnak/ idős embernek tudtunk csomagokkal kedveskedni, és így talán könnyebbé tettük a karácsonyi ünnepeiket.

1. Az elmúlt évben 75-en keresztelkedtek meg templo­munkban. Ezek közül voltak kicsi gyermekek, de vol­tak felnőttek is. Köszönjük a szülőknek, hogy gondjuk van gyermekük hitére és hálát adunk Istennek azokért a felnőttekért is, akik meghallották Isten hívó szavát és életüket gazdagítják keresztény katolikus vallásunk és hitünk igazságaival. Ebben az évben is szeretettel várom a keresztség iránt érdeklődőket, nekik szeretnék segíteni a követke­ző információkkal: a keresztelő kitűzött időpontja előtt legalább 1 hónappal jelentkezzenek a plébánián. A keresztelés feltétele, hogy legalább a szülők egyike személyesen kérje: fontos a személyes találkozás és megbeszélés, amit a telefonon való bejelentés nem tud pótolni. A keresztelő időpontja: A gyermekek keresz­telését vasárnaponként 10 órakor tartjuk. A kereszte­lőnek anyagi vonzata nincs, de szükséges, hogy a szü­lők és a keresztszülők egyházi hozzájárulása rendezett legyen, mert a keresztség nem csak magánjellegű do­log: katolikus egyházi közösségünk tagjaivá lesznek a megkereszteltek. A szülők és keresztszülők egyházi hozzájárulása e közösség fennmaradásának támoga­tása.

2. Templomunkban a múlt évben 6 fiatal pár kötött házasságot az oltár előtt. Aki ebben az évben terve­zi templomi esküvőjét, annak segítéségként néhány információ: Esküvőre az esküvő tervezett időpontja előtt fél évvel, de legalább három hónappal lehet sze­mélyesen jelentkeznie a jegyespárnak, mindkettejük együttes jelenléte elengedhetetlen. (A Magyar Állam Törvénye szerint betöltött 18 év alatt csak gyámhiva­tali engedéllyel lehet esketni.) E jelentkezés alkalmá­val egy rövid elbeszélgetés, az adatok felvétele, és az esküvő tervezett időpontjának bejegyzése történik. Az esketés alapvető feltétele, hogy a jegyespár az esküvőig jegyes oktatáson vegyen részt.

3. Arról is be kell számolnom, hiszen ez is része az életünknek, hogy a múlt évben 62 embertársunkat kísértük ki a temető sírjához keresztény imádsággal, harangszóval. Köszönjük a hozzátartozóknak, hogy minket választottak, és továbbra is igyekszünk min­dent megtenni a méltó és vigasztaló keresztény búcsú­zás érdekében.

Mindnyájunknak békés évet kívánok, az Úr Jézus ke­gyelmében, Máriának, Isten anyjának anyai oltalma alatt!

Szeretettel: Salamon László plébános

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Május / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 7521
30 nap: 617
24 óra: 29